Samstag, 16. Dezember 2017

Мерджемек (чечевичный суп или гороховый)


Можна все те саме, тільки варити гороховий суп замість чечевичного. ідеальний гороховий суп. вкінці блендером поблендити.

Мерджемекът представлява вкусна турска супа, която се приготвя от червена леща. Тя се приготвя изключително лесно и бързо, а освен това е много вкусна. Предлагаме ви една базова рецепта за мерджемек, за която са ви необходими:
  • 1 купа червена леща,
  • 2 – 3 с. Л. Доматена паста.
  • 1 глава лук,
  • 2 или 3 средни на големина картофи.
  • Черен пипер, олио и сол на вкус.
Това са основните съставки.
Запържете лука до златисто, прибавете ситно нарязатите картофи и ги запържете малко и тях. След това добавете лещата и налейте вода. Прибавете пюрето и варете до пълно сваряване на лещата.
Пасирайте супата и подправете с черен пипер. Ако е твърде гьста, може да добавите малко гореща вода. Предимството на червената леща, пред обикновената е, че се сварява много бързо и само за около 20 – 25 минути ще имате готова и поднесена кремсупа, която е много здравословна.
За желание добавете и малко чесън, лют или сладък червен пипер, джоджен и лимонов сок. Всичко зависи от индивидуалните ви предпочитания и вкусове.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen