- 500 г борошна;
- 300 мл води;
- по ½ ложки солі, сухих дріжджів, цукру;
- 2 ложки рослинної олії.
Samstag, 9. Dezember 2017
Арабський хліб піта
Інгредієнти для приготування піти (в рецептах у всіх випадках вказані столові ложки):
Борошно просіюється в ємність, у якій надалі буде замішуватися
тісто. Потім за допомогою міксера на мінімальній швидкості перемішується
борошно, в яке додаються сіль і цукор. Розмішати і додати сухі дріжджі, розмішати ще раз.
Зазначена у рецепті кількість теплої води вливається в ємність при безперервному помішуванні.
Не вимикаючи міксер (також на мінімальному режимі) вимішується маса
до моменту, поки вона не стане однорідною. Після чого при помішуванні в
кілька етапів додається олія. Все разом вимішується ще близько
10 хвилин.
Щоб правильно приготувати хліб піта необхідно дати тісту «вирости».
Тобто готова маса перекладається в ємність більшого розміру і
накривається харчовою плівкою (можна замінити чистим вологим тонким
рушником). У такому вигляді тісто повинно стояти при кімнатній
температурі, поки воно не збільшиться в об’ємі в два рази (приблизно
1-1,5 години).
Після закінчення зазначеного часу тісто обминается (замість цього
можна скласти його в кілька разів). Після чого знову накривається
плівкою/рушником і залишається ще приблизно на півгодини (але не менше
20 хвилин).
Готова маса ще раз обминається і розділяється на однакові шматки, які
скочуються в кульки (повинно вийти 8 штук). Розділене на порції тісто
знову залишають для підходу.
Після закінчення 10 хвилин шматки знову скочуються в кульки, кожен з яких розкачується в невеликий коржик (15 см діаметр).
Перед тим, як спекти коржі піти, деко застеляється пергаментним
папером, а духовка попередньо прогрівається до 250-градусної
температури. При такому нагріванні духової шафи коржі випікаються не
більше 6 хвилин. Готові вироби не повинні бути рум’яними. Правильно
приготовлена коржик піта, як свідчить інструкція, повинна бути блідою,
але м’якої.
Спечені коржі витягуються з духовки, перекладаються на підставку з
дерева (можна на чисту обробну дерев’яну дошку), накриваються рушником і
залишають до повного остигання.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen