Samstag, 9. Dezember 2017

Арабський хліб піта

Інгредієнти для приготування піти (в рецептах у всіх випадках вказані столові ложки):
  • 500 г борошна;
  • 300 мл води;
  • по ½ ложки солі, сухих дріжджів, цукру;
  • 2 ложки рослинної олії.
  • Борошно просіюється в ємність, у якій надалі буде замішуватися тісто. Потім за допомогою міксера на мінімальній швидкості перемішується борошно, в яке додаються сіль і цукор. Розмішати і додати сухі дріжджі, розмішати ще раз.
  • Зазначена у рецепті кількість теплої води вливається в ємність при безперервному помішуванні.
  • Не вимикаючи міксер (також на мінімальному режимі) вимішується маса до моменту, поки вона не стане однорідною. Після чого при помішуванні в кілька етапів додається олія. Все разом вимішується ще близько 10 хвилин.
  • Щоб правильно приготувати хліб піта необхідно дати тісту «вирости». Тобто готова маса перекладається в ємність більшого розміру і накривається харчовою плівкою (можна замінити чистим вологим тонким рушником). У такому вигляді тісто повинно стояти при кімнатній температурі, поки воно не збільшиться в об’ємі в два рази (приблизно 1-1,5 години).
  • Після закінчення зазначеного часу тісто обминается (замість цього можна скласти його в кілька разів). Після чого знову накривається плівкою/рушником і залишається ще приблизно на півгодини (але не менше 20 хвилин).
  • Готова маса ще раз обминається і розділяється на однакові шматки, які скочуються в кульки (повинно вийти 8 штук). Розділене на порції тісто знову залишають для підходу.
  • Після закінчення 10 хвилин шматки знову скочуються в кульки, кожен з яких розкачується в невеликий коржик (15 см діаметр).
  • Перед тим, як спекти коржі піти, деко застеляється пергаментним папером, а духовка попередньо прогрівається до 250-градусної температури. При такому нагріванні духової шафи коржі випікаються не більше 6 хвилин. Готові вироби не повинні бути рум’яними. Правильно приготовлена коржик піта, як свідчить інструкція, повинна бути блідою, але м’якої.
  • Спечені коржі витягуються з духовки, перекладаються на підставку з дерева (можна на чисту обробну дерев’яну дошку), накриваються рушником і залишають до повного остигання.
  • Keine Kommentare:

    Kommentar veröffentlichen